„Fotbalul a devenit un stil de viaţă pentru mine”

Jucătorii Victoriei Carei se prezintă: interviu cu mijlocaşul Kern Raul

kern raul

Reporter: – O scurtă prezentare…
Kern Raul: – Am 16 ani şi jumătate. Am început să joc fotbal de la şase ani, aici, la Victoria Carei. Îmi place foarte mult fotbalul, joc atât la echipa de juniori cât şi la cea de seniori. Participăm la trei campionate: în Liga 4, în Liga 4 Elite şi în Liga Elite pentru juniori. Îmi doresc să primesc cât mai multe minute la echipa mare. Dacă nu reuşesc să prind lotul, joc cu plăcere şi alături de cei mici. Ţelul meu este să ajung cât mai departe , măcar ca şi un jucător începător la echipa mare sau chiar mai sus. Evoluez ca şi mijlocaş, iar rolul meu să dau cât mai multe pase decisive atacanţilor şi extremelor, ca să putem obţine goluri.
Reporter: – Care este relaţia ta cu ceilalţi jucători?
Kern Raul: – După părerea mea, am o relaţiebună cu coechipierii. Bineînţeles, avem uneori păreri diferite, dar este o comunitate bună, în care ne putem înţelege foarte bine unii cu ceilalţi.
Reporter: – Care sunt ţelurile tale?
Kern Raul: – După cum am mai spus, ţelul meu este să ajung cât mai sus. În prezent, sunt jucător stabil la juniori, dar joc destul de mult şi la seniori. Scopul meu este să ajung cât mai repede în lotul principal şi de acolo cât mai departe se poate.
Reporter: – În Liga 4 Elite nu ai jucat prea mult la echipa mare. Ce înseamnă pentru tine să joci în Liga 4 cu juniorii?
Kern Raul: – În Liga 4 poţi acumula foarte multă experienţă, întrucât jucăm cu echipe de seniori şi trebuie să depui eforturi atât din punct de vedere fizic cât şi mental. Trebuie să te pregăteşti foarte mult pentru meciuri, seara trebuie să rămâi acasă, să duci la îndeplinire rutinele obişnuite, iar dimineaţa trebuie să te trezeşti pregătit, la fel ca şi în celelalte zile, nici prea devreme, nici prea târziu. Nu trebuie să mergi la chefuri, ci trebuie să vii odihnit la meci. Dacă procedezi aşa, totul va fi perfect.
Reporter: – Ce ţi-ai dori mai mult, să evoluezi la echipă ca atacant sau ca fundaş?
Kern Raul: – În primul rând, aş vrea să înscriu cât mai multe goluri. Dar prioritatea mea este să joc ca şi mijlocaş defensiv. Îmi place acest post întrucât întrucât pot să stopez foarte multe atacuri şi putem să iniţiem contratacuri reuşite cu echipa.
Reporter: – Cum stai cu duelurile corp la corp?
Kern Raul: – Îmi plac cel mai mult aceste dueluri corp la corp întrucât sunt destul de bine dotat din punct de vedere fizic. Bineînţeles că trebuie să mă bazez pe rapiditate, dar aceste dueluri îmi plac cel mai mult pentru că acolo mă simt cel mai puternic.
Reporter: – Pe o scală de la unu la zece , ce înseamnă pentru tine fotbalul vizavi de posibilităţile existente în viaţă?
Kern Raul: – Bineînţeles că şi învăţătura este importantă, dar practic acest sport de la o vârstă foarte fragedă şi pentru mine fotbalul înseamnă zece din zece pe acea scară de care ați întrebat. Ori de câte ori vin la stadion, mă recreez şi mă simt foarte bine. Fotbalul a devenit un stil de viaţă pentru mine. Foarte mulţi tineri ar alege mai bine chefurile şi distracţia, dar după părerea mea prin fotbal poţi realiza mult mai multe lucruri. Prin intermediul fotbalului, pot să fac foarte mult pentru propria mea sănătate, învăţ ce înseamnă disciplina, consecvenţa şi spiritul competitiv, iar acestea mă vor putea ajuta foarte mult în viaţă. După un eşec la o partidă, trebuie să înveţi să te ridici şi să faci performanţă maximă la meciul următor. La fel este şi în viaţă, trebuie să înveţi să te ridici după un eşec şi să mergi mai departe cu capul sus.
A consemnat Szasz Lorand