Luni, 4 octombrie 2021, de la ora 15.00, la în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de goblenuri a doamnei Schrepler Magdalena, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” .

DSC_2172

Schrepler Magdalena este pensionară, originară din Tiream, pasionată de arta goblenului de peste trei decenii.
În cadrul evenimentului au luat cuvântul Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și Fastus Josef, artist vizual și referent cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Aceștia au prezentat câteva detalii biografice despre realizatoare, dar și un scurt istoric al acestei îndeletniciri deosebite. Din păcate, realizatoarea expoziției, doamna Schrepler Magdalena nu a putut fi prezentă la vernisaj, însă rudele și prietenii au fost prezenți în număr mare și s-a bucurat de creațiile dânsei.
Au fost expuse peste 35 de lucrări care reprezintă atât reproduceri după pictori celebri, cât și după creații proprii ale goblenarilor.
Lucrările de goblen pot fi admirate până duminică, 10 octombrie 2021, în Galeria de arte de la etajul castelului, conform programului de vizitare al Muzeului Municipal Carei.