Din luna iulie, în județ a apărut un nou sindicat în sectorul învățământului preuniversitar- Sindicatul Independent din Învățământ Crișana, cu sediul în Carei – afiliat Federației Sindicatelor Independente din Educație.

sindicat rusu marius
Președintele acestui sindicat – care reprezintă patru județe – Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș – este profesorul Rusu Marius Andrei, de la Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Carei , conform certificatului emis de Judecătoria Carei, la data de 08 iunie 2021.
”Într-un timp record, Federația Sindicatelor Independente din Educație a constituit două sindicate noi, Sindicatul Independent din Învățământ Crișana, cu sediul în Carei, județul Satu Mare, și Sindicatul Independent din Învățământ Valahia, cu sediul în Filipeștii de Pădure, județul Prahova, hotărârile judecătorești de dobândire a personalității juridice de către acestea devenind definitive în luna iulie, respectiv august. Acestea s-au afiliat deja federației, devenind sindicate componente, cu drepturi și obligații corelative depline, alături de veteranii SIZ Aiud și SLA ‘Regina Maria’. Noile organizații FSIE au lideri dedicați și membri care cred în necesitatea reformării mișcării sindicale din învățământ… Extinderea FSIE poate avea un impact semnificativ asupra personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic din aceste judete, angajatii, nemultumiti de situatia in continua deteriorare din invatamint si satui de mimarea sindicalismului, putind de-acum alege sa adere la noile sindicate. „, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Independente din Educație.
”Pentru mai multe informații puteți să ne scrieți la adresa email siicrisana1@gmail.com, de asemenea ne găsiți pe facebook, grupul SII CRIȘANA”, a declarat președintele Marius Andrei Rusu.