Recital de pian de neuitat susținut de Ana Nedelcu la castelul din Carei

Miercuri, 8 septembrie 2021, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc recitalul de pian intitulat „Romantismul nopții pe clapele pianului – o explorare a nocturnei pentru pian, de la Field la Enescu”, susținut de pianista Ana Nedelcu, din București.

DSC_1507m
Recitalul a constituit o explorare sonoră a nopții, prin piese dedicate pianului, prin care artista a prezentat evoluția genului de nocturnă, atât prin lucrările unor compozitori care au consacrat acest gen, cât și descoperindu-i versiuni contemporane. Între melodii, pianista a adus în prim plan detalii despre compoziții, precum și despre autorii acestora.
Programul muzical a cuprins lucrări ale unor compozitori de renume, precum:Frédéric Chopin – Nocturna Op. 15 Nr. 1 în Fa major, John Field – Nocturna Nr. 11, în Mi bemol major , Frédéric Chopin – Nocturna Op. 48, Nr 1, Nocturna din suita pentru pian (2011), Franz Liszt – Balada Nr. 2 în si minor, S. 171, George Enescu – Carillon Nocturne, din Pieces Impromptues Op.18, Franz Liszt – Liebestraum Nr. 3 Notturno, George Enescu – Nocturne, Hommage À La Princesse Marie Cantacuzène.
La finalul recitalului publicul a răsplătit-o cu aplauze îndelungi pe tânăra și talentata pianistă, aceasta oferind încă un cadou muzical.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.