În ședința extraordinară de ieri, consilierii locali careieni au aprobat alocarea sumei de 10.000 lei pe lună pentru acoperirea din bugetul local al costului serviciilor medicale aferente ecografiilor mamare și mamografiilor care se vor realiza la Spitalul Municipal Carei.

spital

Prin proiectul ”Creșterea accesibilității și îmbunătățirea serviciilor de sănătate în municipiul Carei”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, s-au achiziționat o serie de echipamente medicale printre care și un aparat mamograf. Prin proiectul ”Prevention of cancer in four hospitals across four countries”, finanțat prin Programul transfrontalier HUSKROUA CBC 2014-2020, s-au achiziționat două ecografe doppler color HS60 în vederea efectuării de ecografii mamare.
Consiliul Local Carei a aprobat acoperirea din bugetul local al costului serviciilor medicale aferente ecografiilor mamare și mamografiilor care se vor rtealiza în cadrul Spitalului Municipal Carei, pentru pacienți din Carei sau localitățile învecinate în rază de 30 km. Valoarea totală estimată a contractului de prestări servicii va fi de maxim 10.000 lei pe lună, respectiv 3.000 lei pentru ecografiile mamare (aproximativ 75 de investigații pe lună) și 7.000 lei pentru mamografii (200 de interpretări pe lună). Spitalul urmează să încheie un contract de prestări servicii cu un medic, specialitatea radiologie și imagistică medicală cu competențe în senologie, care să asigure efectuarea ecografiilor mamare și interpretarea mamografiilor.