În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat contractarea unui credit în valoare de 25,36 milioane lei, în vederea finanțării a unei liste de zece investiții importante în infrastructura orașului.

_DSC3857
Lista investițiilor propuse spre finanțare din credit:
1. Reabilitare B-dul 25 Octombrie, tronson cuprins între strada Mioriței și limita intravilană a străzii;
2. Mobilitate urbană – reabilitare străzi în Municipiul Carei;
3. Mobilitate urbana – reabilitare trotuare în Municipiul Carei;
4. Construcție complex sportiv cu teren de fotbal;
5. Amenajare zona urbană Piața Avram Iancu;
6. Studiul de soluție pentru eliberare de amplasament pe străzile 1 Decembrie 1918, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu și B-dul 25 Octombrie între magazinul Unicarm și turnul de apă din Municipiul Carei – ca urmare a modernizării drumurilor publice în Municipiul Carei;
7. Amenajări la balta existentă în parcul de agrement SOMOS Municipiul Carei;
8. Dotarea Municipiului Carei cu parcometre aferente locurilor de parcare cu plată;
9. Achiziționarea de autovehicule utilitare și utilaje necesare dotării Direcției Servicii Publice Locale;
10. Cheltuieli neeligibile proiect de amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei
11. Prefinanțare cheltuieli neeligibile proiect ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza masurilor propuse in Planul de mobilitate Urbana Durabila”.
”Sunt lucrări pe care nu le-am putut finanța momentan prin proiecte din fonduri UE sau guvernamentale. Avem totuși șansa să obținem finanțare ulterioară”, a declarat primarul Kovacs.
Prin acest credit se dorește modernizarea Bulevardului 25 Octombrie, de la intersecția cu strada Mioriței până la ieșirea din localitate. ”Vor mai fi reabilitate alte opt stră, vor fi pavate trotuarele pe 19 străzi și asfaltate pe alte șapte. În Carei nu va rămâne nicio stradă neasfaltată în ultimii 11 ani”, a adăugat primarul Careiului.
Perioada de creditare va fi de 10 ani, iar perioada de grație de 56 de luni, adică până în august 2026. Până atunci, orașul va plăti doar dobânzi, însă nu și rate aferente creditului. Managerul public Beko Tamas a arătat că gradul de îndatorare al Careiului nu va depăși 15-15,5%, gradul maxim permis de lege fiind de 30%.