Careiul s-a îmbogăţit azi cu un nou cetăţean de onoare în persoana fostului internaţional Silviu Lung. De asemenea, alte 13 personalităţi care prin activitatea lor au adus cinste municipiului Carei au primit titlul Pro Urbe. Ceremonia de decernare a titlurilor a avut loc în această după-amiază, la Teatrul Municipal Carei.

_DSC3426

Primarul Eugen Kovacs a arătat că aceste titluri sunt conferite, de fapt, de către comunitatea careiană, care a propus personalităţile premiate. Primarul Kovacs a adăugat că se doreşte intaurarea unei tradiţii în acest sens, urmând ca an de an să fie decernate asemenea distincţii unor careieni care prin activitatea lor au adus cinste municipiului nostru.
Au fost decernate 13 titluri Pro Urbe, dintre care două post-mortem fostului consilier local Muller Janos şi omului de cultură Fulop Béla, care a contribuit la înfrăţirea cu oraşul Oroshaza din Ungaria. Celelalte titluri au fost decernate profesorului Constantin Olariu, medicului Ilona Asztalos Csathy, medicului dr. Brugos Laszlo, artistului Puiu Bărnuţiu Senior, sportivului Beres Istvan, întreprinzătorului Karoly Gyula, vicarului foraneu pr. Radu Filip, prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu, artistului Ştefan Gnandt, părintele Lieb Jozsef şi dr. Petkes Eva.
Fostului internaţional Silviu Lung, cu 77 de selecții în echipa națională, i s-a decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Carei. În discursul său, Lung a mulţumit comunităţii careiene pentru distincţie, dar şi foştilor săi colegi de la Victoria Carei, în mod special foştilor coechipieri Ludovic Keizer şi Beres Istvan. De asemenea, fostul internaţional a aprecit în mod deosebit transformările spectaculoase prin care a trecut Careiul în ultimii ani.