Reprezentanţii a patru cluburi, Victoria Carei, AC Oradea, AS Săcueni şi Karcag SE (Ungaria) au fost prezenţi miercuri la Academia de Fotbal din Debrecen, unde gazdele au prezentat cluburilor partenere structura academiei şi programul de pregătire.

academie1
Academia de Fotbal din Debrecen doreşte să încheie colaboreze cu cluburi din regiune, nu numai din Ungaria. Miercuri, au susţinut prezentări Olah Janos, coordonatorul pentru parteneriate al academiei, Kolbe Adam, director profesional, şi Szabo Marton, coordonatorul secţiilor U6-U11. Oaspeţii au participat apoi la antrenamente.
„Din partea Victoriei Carei au participat cinci reprezentanţi: Bagosi Sándor, Botan Marius, Csenteri József, Gindele Gergely şi eu. Întâlnirea a fost foarte utilă, cu atât mai mult cu cât au fost prezenţi şi reprezentanţii altor cluburi. Se formează o relaţie de parteneriat între Victoria Carei şi Academia de Fotbal din Debrecen, iar cu sprijinul părţii maghiare şi careienii vor avea acces la mai multe oportunităţi în viitor, atât din punctul de vedere al pregătirii practice cât şi al pregătirii teoretice. În cursul vzitei, am avut ocazia să observăm cum lucrează practic echipele U6 şi U11 din cadrul academiei. Este un mare ajutor pentru noi, întrucât în ţara noastră se pune accent doar pe pregătirea antrenorilor pentru nivelul adult. Nu spunem că nu facem tot posibilul pentru a fi la zi, însă, în cadrul diverselor programe, maghiarii au acces la tehnici dezvoltate la care noi nu avem acces la noi în ţară, prin intermediul federaţiei”, a declarat antrenorul Tabi Zsolt.
„Cei de la academie dispun de cunoştinţe concrete prin care dezvoltarea copiilor în plan fotbalistic este mult mai eficientă. Bineînţeles că la nivel de academie se lucrează cu un alt plan de antrenament, dar avem posibilitatea să folosim la nivelul clubului nostru metodele lor. Le vom şi utiliza, întrucât în cazul în care copii şi clubului nostru vor primi şansa de a ajunge la academie ar putea întâmpina greutăţi din cauza programelor de pregătire diferite. În acest mod, putem evita astfel de situaţii. Sperăm că, în urma acestei colaborări, vom obţine rezultate deosebite, care vor aduce glorie atât clubului nostru cât şi academiei”, a adăugat Tabi Zsolt.
Vor urma şi alte întâlniri cu reprezentanţii Academiei de Fotbal din Debrecen. Marţea vitoare sunt programate două partide între echipele de copii născuţi în 2012 şi 2009 ale clubului Victoria Carei şi ale academiei. Astfel de partide vor fi extinse apoi la nivelul tuturor grupelor de vârstă.
„Să nu existe neînţelegeri. Nu vor se ne ducă copiii, ci vor să le ofere copiilor talentaţi posibilitatea de a juca fotbal la un nivel mai înalt. Pentru acest lucru, lunar sau tot la două luni, va exista posibilitatea ca micii noştri jucători mai talentaţi să participe la antrenamentele academiei, respectiv ca specialiştii lor să ne viziteze şi să se ocupe de copiii noştri. Este un pas mare şi ne oferă o posibilitate de dezvoltare faptul că facem parte dintre cluburile alese partenere de către Academia de Fotbal din Debrecen. Vom face tot posibilul să furctificăm în folosul clubului şi al copiilor noştri încrederea acordată de cei din Debrecen”, a încheiat antrenorul Tabi Zsolt.