La inițiativa Primăriei Căpleni, în curtea sălii de sport din comună a fost montată o masă de teqball. Localnicii pot să practice astfel un nou sport, cu mingea, care se joacă pe o masă curbată, combinând elemente de fotbal și tenis de masă.

teqball3

Teqball este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017.
Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.
Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.
Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.
La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcă, ex-jucători de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.