Fast food din Sanislău, amendat cu 10.000 de lei de DSV

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 6-12 august, 97 acțiuni de control.

fast food

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei. A fost amendat cu 10.000 lei un magazin alimentar din Satu Mare, respectiv tot cu 10.000 lei un fast food din localitatea Sanislău, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și comercializare a produselor alimentare.
De asemenea, au fost aplicate șapte avertismente pentru șapte producători particulari din piețele agroalimentare din județ. În urma acestor controale s-a dispus punerea sub sechestru/reținere oficială și confiscare, pentru cantitatea de 26,74 Kg, preparate și specialități alimentare, în valoare totală de 456 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop din județul nostru.