Fundația Down din Carei a primit un sprijin neașteptat din partea Asociației Șvabilor Sătmăreni din Germania ((Landsmannschaft der Sathmarer Schwaben in der BRD) în vederea demarării lucrărilor de amenjare a unei locuințe protejate pentru tineri cu dizabilități intelectuale în incinta sediului fundației. Președintele asociației germane, Thomas Erős, a înmânat azi reprezentanților fundației Down donațiile în sumă de 2021 de euro.

_DSC2748

”În incinta sediului Fundației Down Carei, unde își desfășoară activitatea centrul nostru cu terapie ocupațională de 23 de ani, dorim să înființăm o locuință protejată pentru șase tineri cu dizabilități intelectuale, suferind de sindromul Down. Investiția am demarat-o parțial în anii 2019-2020 din surse proprii, dar din cauza lipsei fondurilor, suntem obligați apelăm acum la generozitatea unor sponsori cu suflet nobil. Am mai avea nevoie de circa 12.000 de euro. Aici am fost ajutați de domnul Thomas Erős, care a inițat o strângere de fonduri în favoarea noastră în Germania. Îi suntem foarte recunoscători pentru gestul său nobil”, a declarat președintele Asociației Down, Hargitay Erzsébet.
”Am aflat despre activitățile și planurile Fundației Down, care au nevoie de susținere financiară, prin intermediul unei doamne care locuiește în apropiere de Stuttgart. M-a impresionat foarte tare ce mi s-a povestit, apreciez în mod deosebit asemenea inițiative și, din acest motiv, am decis să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a-i ajuta. Anul trecut, am publicat în ziarul nostru un apel cu ocazia Crăciunului, sub genericul ”Din inimă pentru inimă”. Apoi l-am repetat cu ocazia sărbătorilor pascale. În mod interesant, am reușit să strângem suma simbolică de 2021 de euro, pe care i-am adus acum la Carei”, a declarat președintele Asociației Șvabilor Sătmăreni din Germania, Thomas Erős.
Directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Carei, Monica Radu, a transmis susținerea primarului Eugen Kovacs, arătând că administrația locală va identifica posibilitățipentru a susține financiar acest proiect al Fundației Down.
Fundația Down este un ONG înființat în 1998, fiind acrediat conform legii ca furnizor de servicii sociale. Misiunea fundației este de a contribui la creșterea calității vieții tinerilor cu dizabilități intelectuale și a familiilor acestora. Momentan, numărul beneficiarilor este 14. În incinta sediului Fundației Down unde își desfășoară activitatea centrul de zi cu terapie ocupațională, se dorește înființarea unei Locuințe protejate pentru șase tineri cu dizabilități intelectuale. Investiția a demarat parțial în anii 2019-2020, din reurse proprii (vezi fotocolaj mai jos), dar din lipsă de fonduri, în prezent Fundația Down apelează la generozitatea unro sposnori cu suflet frunos, în limita posibilităților, bineînțeles. Donațiile se pot face în contul IBAN RO27RNCB0222011952660001, deschis la BCR Carei.

sponsori colaj

 

Galerie foto