Concert de muzică veche susținut de Carmina Renascentia în fața castelului din Carei

Joi, 22 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Dendrologic, la intrarea în Castel Karolyi din Carei, a avut loc concertul formației Carmina Renascentia, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_6873

În deschidere, Adrian Ștefănuți a prezentat formația și pe membrii acesteia.
Unul dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică veche din România, grupul format din Alfonz Jónucz – voce, flaute drepte, viola da gamba, Ildikó Keresztesi (conducător artistic) – voce, flaute drepte, harpă, Csilla Kind – flaute drepte, Tünde Lőrincz – voce, percuție, Szilveszter Lőrincz – voce, flaute drepte, viola da gamba, János Vezér – flaute drepte, au susținut un recital vocal-instrumental de muzică renascentistă, care a impresionat publicul prin repertoriul foarte bogat ales pentru acest eveniment.
Publicul a fost purtat într-o călătorie de poveste, în timp și spațiu prin intermediul creațiilor muzicale din secolele XV – XVII, originare din țările europene.
La final, formația a revenit la bis, publicul aplaudând cu mult entuziasm și solicitând o nouă melodie din partea artiștilor careieni.