Deși este imobilizat în scaunul cu rotile din cauza unei boli rare, careianul Robert Veres demonstrează că este un temerar. Acesta va parcurge, începând de azi, traseul montan Via Transilvanica, cu un scaun rulant electric. Robert Veres vrea să-și demonstreze că poate și să arate lumii că orice este posibil dacă crezxi în visul tău.

scaun robert veres

”Salut! Nu știu ce faceți voi așa de dimineață, dar eu deja de o oră sunt pe drum spre Putna. E drept, un pic somnoros dar plin de entuziasm! De ce? Pentru că de mâine dimineață (azi- n.r.) am să încep traseul Via Transilvanica. De când am aflat de el, am așteptat cu nerăbdare ziua această! Abia aștept să încep această aventură, să fac poze, să fiu în mijlocul naturii, să mă întâlnesc cu oameni faini, într-un cuvânt să mă simt liber! Și chiar dacă va fi greu, pentru că va fi, având în vedere că voi încerca să parcurg traseul, sau cel puțin să fac cât mai mult din el, cu un scaun rulant electric, vreau să-mi demonstrez în primul rând mie că pot, și în al doilea rând să arat lumii că dacă vrei ceva cu adevărat și crezi în visul tău, ori cât de grele ar fi circumstanțele, orice e posibil!! Desigur cei care mă cunoașteți știți că mereu îmi place să fac lucruri noi, mereu am în cap idei și proiecte noi, pe care marea majoritate le și pun în aplicare!! Așa că abia aștept să încep această nouă provocare, iar pe voi vă invit să fiți alături de mine, prin postările pe care le voi face în aceste următoare câteva zile! Zic: să înceapă aventura!!!”, a scris careianul Robert Veres într-o postare pe contul personal de Facebook.
Careianul Robert Vere este imobilizat în scaunul cu rotile din cauza unei boli rare, numită amiotrofie musculară spinală. Acesta este președintele Asociației Werdnig Hoffman din Carei şi un militant activ pentru integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi din România.
Proiectul asociației Tășuleasa Social, Via Transilvanica, inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1.000 km. Acesta străbate 10 județe – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin.
Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional. Fiind un traseu public, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.