Trupa de teatru M.E.E.M. invită careienii la premiera piesei „Livada de vișini”, de Anton Cehov

Trupa de teatru M.E.E.M. din cadrul cercului de teatru amator al Centrului Cultural al Municipiului Carei vă invită vineri, 16 iulie 2021, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal Carei, la premiera spectacolului de teatru „Livada de vișini”, de Anton Pavlovici Cehov.

Afis-Livada-3-v-FIN-press

Ultima piesă scrisă de Cehov, Livada de vișini o aduce în prim plan pe Liubov Andreevna Ranevskaia, o moșiereasă care își petrece cea mai mare parte din timp în străinătate. Cu toată nostalgia care o invadează la gândul copilăriei petrecute pe aceste locuri, Liubov Andreevna nu mai poate salva livada. Din cauza datoriilor i se vinde la licitație livada de vișini, care este cumpărată de Ermolai Alexeevici Lopahin, negustor proaspăt îmbogățit, fiu de țăran iobag.
Piesa surprinde două generații, care însă nu se confruntă ci mai degrabă „glisează” una pe lângă cealaltă. Comedia, care ne provoacă un „râs amar”, este foarte actuală, cu toate că a fost scrisă în urmă cu mai bine de o sută de ani. Ne prezintă tranziția de la un sistem de valori la altul, într-o lume care va fi marcată de mari schimbări. Putem spune că și în prezent suntem martorii unor schimbări majore în întreaga lume, schimbări care ne marchează zi de zi. Vă invităm să urmărim împreună „transformările” și trăirile personajelor din Livada de vișini.
Distribuția: Bene Giulia, Bumb Alexandru, Ciontoș Martina, Dallos Teodora, Gorgan Iasmina, Pașca Medeea, Ștefănuți Adrian. Coordonator: Adrian Ștefănuți.
Intrarea la eveniment este liberă.
Participanții la eveniment sunt rugați să respecte normele de prevenire a infectării cu noul Coronavirus. Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt obligatorii!