Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, îi îndeamnă din nou pe proprietarii de apartamente din blocurile de locuințe să-și înființeze asociații de proprietari, o condiție necesară în vederea includerii în viitorul program de reabilitare termică, finanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României și administrațiile locale, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

eugen kovacs

Asociațiile de proprietari trebuiesc înființate în fiecare cartier, pe blocuri, așa cum prevede legea. Nu este un interes al Primăriei Carei și vreau să subliniez acest lucru. Știind că se va finanța, în condiții extrem de avantajoase, reabilitarea termică, care include izolarea exterioară, a acoperișului și a casei scărilor, nu înțeleg ce mai așteaptă proprietarii. În Carei sunt doar 14 asociații de proprietari, care nu cuprind nici 10% din totalul celor peste 4.000 de apartamente. Dacă până la sfârșitul lunii august nu se vor înființa asociațiile, nu văd cum vor putea să fie incluse în acest program de termoizolare. Noi vrem să ajutăm careienii, întocmind documentațiile și realizând formalitățile juridice necesare includerii în program. Stimați careieni, nu așteptați prea mult pentru că numai cei care au asociații vor putea beneficia de programul de reabilitare termică și se va aplica regula ”primul venit, primul servit”. Vă spun că este ultima șansă și nu voi mai insista pe această temă, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Primăria municipiului Carei reamintește proprietarilor de apartamente din blocurile de locuințe că acordă sprijin gratuit și consultanță în vederea înființării asociațiilor de proprietari. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261/861.654 – persoană de contact Pașca Dumitru.