Marți, 1 iunie 2021, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la Teatrul Municipal Carei și în Parcul Dendrologic din municipiul Carei au avut loc o serie de evenimente culturale și de divertisment, în organizarea Direcției de Cultură a Municipiului Carei, în colaborare cu Centrul Cultural Carei, Biblioteca Municipală Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_3430

De la orele 10.00, respectiv 12.30 la Teatrul Municipal Carei a avut loc proiecția 3D a filmului „Berzele/Gólyák”, în limbile română, respectiv maghiară. Copiii au savurat din plin filmul, dovada fiind reacțiile pe care le-au avut pe durata acestuia.
Începând cu ora 15.00, au debutat activitățile în aer liber în Parcul Dendrologic. Programul a fost deschis de elevii de la Centrul Cultural Carei. Au urcat pe scenă formația Magic Dance (grupa mică), pregătită de Raluca Păvăluc, dansatorii (grupa mică) din cadrul Ansamblului Ceatăra, coordonată de prof. Pașca Adrian, respectiv soliștii formației Castelanii: Răzvan Decean, Nagy Maya, Aciu Olivia, Pop Sofia, Oancea Lara, Molnár Sofia, Szántó Otett, Botos Ádám, coordonați de prof. Szűcs József.
Formația Komák, din cadrul Asociației Culturale Rekettye, coordonată de Székely Sára, a prezentat un grupaj de melodii din folclorul maghiar.
Perechea formată din Someșan Milan și Petcu Dora a prezentat un dans elegant, solista Silaghi Claudia a interpretat două melodii de muzică populară, iar grupa mijlocie a formației Magic Dance adus în fața publicului un dans modern.
Trupa „Golden Party” din Cluj Napoca a susținut spectacolul de teatru de păpuși în limba română „Capra cu trei iezi”, adaptare după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă, iar trupa Brighella din Satu Mare a prezentat copiilor spectacolul de teatru „Terülj, terülj asztalkám!”(Masă așează-te), adaptare după frații Grimm. Ambele piese de teatru au captat atenția micilor spectatori, aceștia interacționând chiar cu actorii pe toată durata evenimentelor.
Îndrăgitul percuționist sătmărean Cserey Csaba (Csabcsi) a susținut un show de percuție interactiv prin care a prezentat o serie de ritmuri exotice copiilor, iar aceștia s-au lăsat purtați într-o călătorie virtuală în jurul lumii.
Manifestările dedicate Zilei Copilului s-au încheiat cu o prezentare canină, coordonată de instructorul Abrihan Dumitru, care s-a bucurat de un succes deosebit din partea celor prezenți. Au fost prezentate mai multe rase de câini, precum Golden Retriever, Saint Bernard, Terra Nova, Dalmațian, Boxer, Bichon, Ciobănesc Carpatin, Ciobănesc Belgian Malinois, Ciobănesc German, Beagle, Chow-Chow. Prezentarea raselor de câini, exercițiile de dresaj, precum și cele câteva demonstrații comportament în situații de pericol i-au încântat pe copii și nu numai.
Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.
Partenerii de la Asociația Open Road Bikers & Friends au organizat o expoziție de motociclete, cei prezenți având posibilitatea de a se fotografia cu acestea, iar Arcașii „Corvus Regia” Carei au prezentat o expoziție de arcuri și vestimentație de arcași.
Accesul celor mici a fost liber pe toată durata zilei, în cadrul expozițiilor Muzeului Municipal Carei și ale Castelului Károlyi.