Marți, 25 mai 2021, pe stadionul Victoria Carei s-a disputat meciul de fotbal feminin dintre ACS Daliana Carei și U. Olimpia Cluj, în cadrul grupei II a Campionatului de Fotbal Feminin Junioare U15.

daliana1
Un meci în care fotbalistele careiene au fost cel puțin egale campioanelor conform scorului, deși prima repriză a aparținut net gazdelor prin prestație, și au suprins plăcut puținii suporteri. Începutul furibind al fetelor careiene avea să se concretizeze în minutul 8, când Alisia Lazea, printr-o preluare de manual, intră în careu singură și marchează (1-0). După un minut, marcatoarea primului gol nu poate fi oprită în careu decât prin fault și penalty clar, ratatat însă de Patricia Zdroba. Ocaziile neconcretizate ale gazdelor se întrerup în minutul 22, când Delia Linzenbold, pe partea stângă, după un sprint de 40 metri, marchează lângă bară (2-0).
Campioana ripostează după și marchează din fața porții în minutul 29 prin Ana Filip (2-1), scor ca5re rămâne neschimbat la pauză.
Repriza secundă aduce un joc de angajament și risipă de nergie, iar în minutul 63 un banal henț pe partea stângă, aproape de tușă, aduce un gol nesperat al oaspeților. Ana Florică aduce o egalare, centrând cu boltă, iar mingea cade în poarta părăsită de portar (2-2).
La gazde, a intrat în minutul 48 Flavia Balla, iar datorită mizei și rezultatului nu au intrat în joc Pop Mădălina și Toth Diana.
Lotul Daliana: Gavriș Andrada (portar), Danciu Alexandra, Molnar Alina, Leașcu Lorena, Ghetina Andrea (fundași), Linzenbold Delia, Todea Denissa, Cheptea Denisa, Lakatos Krisztina (mijlocași), Zdroba Patricia și Lazea Alisia (atacanți).
”Un pic a lispt și eram precum buturuga mică să răstoarne carul mare, pentru echipă importantă este acumularea de experiență prin joc. Mulțumesc oamenilor de fotbal Tabi Zsolt, Nintaș Răzvan și Heinrich Ioan, care ne-au fost alături”, a declarat antrenorul Nicușor Jurj. ”Pot să vă asigur că pe stadionul Victoria Carei s-a respectat motto-ul echipei. Fetele aici și acum vom da totul pentru: Fotbal… DALI!… Glorie… DALI!”, a adăugat antrenorul Nicușor Jurj.
Următorul meci al fetelor de la Daliana va avea loc tot la Carei, în compania Fotbal Feminin Baia Mare, sâmbătă, de la ora 18.00.