Consilierii locali careieni au aprobat prelungirea cu încă 18 luni a termenului de atribuire în folosință gratuită a spațiului din Centrul Social pus la dispoziția Judecătoriei Carei pe perioada reabilitării sediului instituției.

judecatorie3
”Motivul pentru care solicităm prelungirea protocolului se datorează faptului că sunt necesare reactualizări ale documentației tehnico-economice”, se arată în adresa semnată de președintele Judecătoriei Carei, Simona Minodora Costași.
Devizul general, întocmit în 2016 de o firmă specializată din Cluj Napoca, trebuie actualizat la nivelul prețurilor din 2021. În cazul onora dintre lucrările prevăzute în proiect, prețurile au crescut de peste șapte ori în decursul ultimilor cinci ani. ”Dezivul general la nivelul anului 2021 trebuie actualizat în funcție de prețuri realiste de piață, care să permită ca operatorii economici să își manifeste interesul concurențial în condițiile de piață actuale. În caz contrar, aceștia nu vor participa la licitație sau vor depune oferte care vor depăși semnificativ devizul general”, se arată într-un document al Ministerului Judestiției. Cu alte cuvinte, firmele nu sunt interesate să participe la licitație din cauza sumelor nereale prevăzute în devizul general neactualizat al investiției. La licitațiile organizate până în prezent de Ministerul Justiției pentru reabilitarea sediului Judecătoriei Carei nu s-a prezentat nicio firmă interesată.