Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat o nouă clasificare a țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID din ultimele 14 zile. Persoanele care sosesc din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină.

lista galbena aeroport

Cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați. De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi.
Cei care fac test COVID în a opta zi de carantină și au rezultat negativ pot ieși din carantină în a zecea zi.
Nu mai este valabilă scutirea de carantină pentru cei care pot dovedi că au trecut prin boala COVID-19.
Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că lista a fost stabilită în conformitate cu codurile incidenței COVID aflate în vigoare și în România.
În zona verde intră țările în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5. zona galbenă este cea unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori. În zona roșie sunt țările și teritoriile unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

lista rosie-page-001

lista rosie-page-002

lista rosie-page-003

lista rosie-page-004

lista rosie-page-005

lista rosie-page-006