În ultimele zile, Primăria Carei a fost sesizată de mai mulți localnici despre faptul că, odată cu încălzirea vremii, au reapărut mirosuri neplăcute în diferite zone ale municipiului. Semnalări de pe aceeași temă au fost înregistrate și la nivelul Primăriei Căpleni, informează administrația locală careiană.

canal
”În urma verificărilor din teren, au fost constatate mirosuri neplăcute, greu de suportat, în zona stației de epurare și a canalului deschis destinat apelor pluviale din dreptul acesteia. Apa care curge prin acest canal și ajunge până în Căpleni este încărcată cu o substanță de culoare albă, a cărei proveniență nu o cunoaștem. Tot din verificările efectuate pe teren, s-a constatat că în respectivul canal sunt evacuate în mod constant cantități importante de ape urât mirositoare de către fabrica de ulei Ardealul. În mod cert nu este vorba de ape meteorice”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.
Prin intermediul unei adrese comune, primăriile din Carei și Căpleni au solicitat sprijinul Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică și Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare în vederea analizării calității apei din canalul menționat, precum și a apelor evacuate în acest canal de către fabrica Ardealul, în vederea identificării sursei mirosurilor neplăcute sesizate de locuitorii din Carei și Căpleni.

canal1