Prim-ministrul României, Florin Cîțu și ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, s-au aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul nostru, informează Prefectura Satu Mare.

florin citu satu mare
Aceștia au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional Satu Mare de prefectul Altfatter Tamas și subprefectul Radu Bud, alături de reprezentanți ai administrației județene și locale.
Prezența la Satu Mare a demnitarilor are ca scop vizitarea unora din cele mai importante investiții în derulare sau finalizate din județ. Acestea sunt șantierul de execuție a lucrărilor la Varianta de Ocolire a Municipiului Satu Mare, investiție importantă pentru rețeaua rutieră națională dar și municipală, finanțată din fonduri europene și platforma industrială de la Medieșu-Aurit a Grupului Montana Aerospace AG, unde cele două companii Alu Menziken și Universal Alloy Corporation Europe dezvoltă facilități de producție, cu sprijin din fonduri guvernamentale nerambursabile.
După întâlnirea cu reprezentanții beneficiarului – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a constructorului pe șantierul centurii, unde a subliniat importanța finalizării la termen a lucrărilor, premierul și delegația oficială au vizitat Centrul de vaccinare organizat în Sala de sport a Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steihardt” din municipiul Satu Mare. Aici, în cadrul unei conferințe de presă premierul Florin Cîțu a reiterat ca termen 1 iunie intrarea în vigoare a noi măsuri de relaxare, s-a declarat mulțumit de ritmul campaniei de vaccinare la nivel național, ritm care nu poate fi scăzut pentru a atinge ținta națională de 5.000.000 de români vaccinați.
Ministrul Lucian Bode a convocat în Sala Mică de ședințe a Palatului Administrativ o ședință de lucru cu șefii tuturor structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne, la care a participat și Gabriel Mureșan, secretar de stat în cadrul aceluiași minister. În cadrul ședinței au fost prezentate problemele actuale dar a fost analizată și activitatea fiecărei arme. Ministrul a făcut o prezentare a priorităților ministerului, în domeniul dezvoltării patrimoniului, a politicilor salariale și a celor de personal, a atragerii de fonduri europene și a desemnat secretarul de stat, sătmărean fiind, să urmărească lucrările de investiții a ministerului în județul Satu Mare. Mesajul ministrului către lucrătorii din județ este de a dovedi profesionalism în activitate, și de a pune accent pe activitățile și acțiunile în teren cu caracter preventiv. Ministerul va întreprinde măsuri pentru acoperirea deficitului de personal, prin suplimentarea locurilor la școlile de poliție și prin introducerea masterului profesional în cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.
Premierul Florin Cîțu a condus ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, convocată începând cu ora 14,00. In cadrul acesteia, prefectul Altfatter Tamas a făcut o prezentare a principalelor măsuri întreprinse în județ de la începutul pandemiei și a situației epidemiologice la zi în județul Satu Mare. Pe baza rezultatelor obținute, premierul a evaluat ca fiind foarte bună activitatea instituțiilor responsabile în gestionarea pandemiei și a felicitat conducerea județului pentru avansul în Campania de vaccinare, obținut prin combinarea activității centrelor de vaccinare cu acțiuni specifice și de impact (campanii de informare, caravane mobile de vaccinare, implicarea Ministerului Apărării Naționale, organizarea Maratonului Vaccinării).
Premierul a declarat, fără echivoc, campania de vaccinare are un impact semnificativ în scăderea incidenței îmbolnăvirilor cu coronavirus și a solicitat menținerea acestui ritm bun. În județul Satu Mare, în acest moment, procentul celor vaccinați se apropie de 30% din populația permanent rezidentă.