Duminică, 9 mai 2021, începând cu ora 12.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Tablouri noi/Új képek/Neue Bilder” a artistului Stefan Gnandt, informează Direcția de Cultură.

DSC_3033

Expoziția a fost deschisă de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei și de dr. Kis Imola, istoric de artă din municipiul Satu Mare. Artistul Stefan Gnandt a mulțumit publicului pentru faptul că l-a onorat cu participarea în număr considerabil.
Evenimentul s-a bucurat de prezența domnului Pap Bertalan, primarul orașului Máriapócs (Ungaria), un bun prieten al artistului și a domnului Eugen Kovács, primarul municipiului Carei, care a transmis câteva cuvinte celor prezenți și l-a felicitat pe artist pentru realizarea unei noi expoziții originale.
Moderatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.
În cadrul expoziției putem admira 35 de lucrări noi, realizate în perioada pandemiei. Acestea aduc în prim plan trăirile și emoțiile pe care le-a Stefan le-a transpus, prin intermediul penelului, în pictură. Putem observa o noutate în abordarea subiectelor, atât tehnica, cât și paleta cromatică, respectiv mesajul transmis fiind diferit față de ceea ce ne obișnuise până acum.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 09 – 25 mai 2021, conform programului Muzeului Municipal Carei.