Firmele din Carei pot să își vaccineze angajații cu serul AstraZeneca, fără programare în platforma națională de programări, informează Primăria Municipiului Carei.

vaccin covid
Vaccinarea se va realiza prin grija operatorului economic, într-un spațiu adecvat, identificat de operatorul economic în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma de programări. Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și li se va elibera adeverință de vaccinare.
Pentru planificarea la vaccinare, angajatorii vor întocmi lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze. Operatorii economici care au angajat personal medico-sanitar propriu își organizează acțiunea de vaccinare în sediile proprii. În cazul în care nu au personal medico-sanitar suficient, vor organiza acțiunea de vaccinare în spațiile proprii și vor solicita către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare mobilizarea de echipe de vaccinare disponibile. Programul de funcționare al echipelor de vaccinare va fi stabilit în colaborare cu operatorii economici.
Pentru planificarea la vaccinare, operatorii sunt rugați să transmită până luni, 19 aprilie 2021, pe adresa de email: monitorizare2@prefecturasatumare.ro, listele nominale cu persoanele care doresc să se vaccineze.