Scrisoare de mulțumire către ”îngerii albi în costume de cosmonaut” de la Spitalul Carei

O cititoare a portalului Opinie de Carei ne-a transmis o scrisoare deschisă de mulțumire către cadrele medicale ale spitalului din Carei, unde a fost tratată de COVID-19. În respectiva scrisoare, cadrele medicale sunt denumite ”îngerii albi în costume de cosmonaut”.

medici corona1
Prezentăm integral scrisoarea de mulțumire:

Scrisoare deschisă din partea Mariei Calican, de mulțumire către ÎNGERII ALBI ÎN COSTUME DE COSMONAUT DE LA SPITALUL DE COVID CAREI
Fac parte din această comunitate multietnică din CAREI de puțin timp. Am descoperit acest oraș cu oameni minunați, liniștiți și harnici, care trăiesc în liniște și pace. Cel mai mult m-a impresionat ca nu sunt cerșetori ca în orașele mari. La început, aveam și eu nevoie de medic, dar oriunde întrebam răspunsul era noi nu avem medici buni, nu avem personal medical bun, așa că făceam repede 100 de kilometri ca să ajung la un medic. Ironia sorții a fost să primesc și eu un COVID mic, deci unde să merg decât la Spitalul Covid Carei.
Am fost plăcut surprinsă de curățenia din spital, de organizare, de personalul medical implicat în tratarea celor bolnavi. Nu vreau să omit pe nimeni, deși nu vedeam decât acele viziere, îmi dădeam seama după munca pe care o prestau: de la curățenie, dezinfecție, de îngrijirea celor lipsiti de putere, care nu pot face nimic fara ajutorul lor. Am admirat dragostea și devotamentul lor pentru cei în nevoi. Urmează asistentele pe care nu ai cum să le deosebești în costumele lor de cosmonauți, cu ochelarii plini de broboade de sudoare. Reușesc rapid să pună o branulă, o perfuzie, o intravenoasă sau intramusculară, apoi tabletele, toate în fugă. Nu se poate să trecem și peste T.A., temperatura saturație O2, puls. La final, dar nu ultimul, este medicul, tot în costum de cosmonaut, la fiecare bolnav discută în parte despre boală și medicație. Dar medicul este coordonatorul activității din spital- secție. Nu am cuvinte suficiente să pot descrie tot acest pachet medical dăruit pentru bolnavi, cu câtă dragoste vorbesc cu bolnavii, tratează, îngrijesc și dăruiesc dragoste tuturor. VĂ MULȚUMESC PENTRU PROFESIONALISM, DĂRUIRE ȘI DRAGOSTE, PENTU TOT CE DĂRUIȚI. VĂ MULȚUMESC CĂ AM DESCOPERIT UN SPITAL MINUNAT, CU UN PERSONAL LA FEL DE MINUNAT. Oameni minunați ai orașului CAREI, vă rog din suflet să îi respectați pe cei care vă vindecă și să nu îi vorbiți de rău, pentru că aveți medici foarte buni, la fel și asistente, infirmiere, îngrijitoare și aveți un spital frumos și curat. MULȚUMIM ÎNGERILOR ALBI ÎN COSTUME DE COSMONAUT!
Cu mult drag,
Maria Calincan