Înființarea asociațiilor de proprietari, primul pas spre reabilitarea termică a blocurilor din Carei din fonduri europene

Pentru a rebilita termic apartamentele din Carei este nevoie de o strategie unitară, se arată într-o declarație a primarului Eugen Kovacs, postată pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

eugen kovacs

Aceste lucrări nu trebuie să se facă individual, care într-adevăr ies mai ieftin dacă se fac la negru, dar nu sunt întotdeauna de calitate, plus că nu se respectă întotdeauna standardele de reabilitare termică.
Tocmai din acest motiv, trebuie întocmit un program coerent de reabilitare la nivelul orașului nostru. Primul pas, spun a nu știu câtea oară, este ÎNFIINȚAREA ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI. Nu cred că în Carei, dacă insistăm, nu se poate face acest lucru. Propun împărțitea cartierelor în zece asociații (se pot face și mai multe), care să cuprindă circa 400 de apartamente fiecare. O să fiți căutați de reprentanții Primăriei Carei în acest sens și vă rog să susțineți demersul nostru.
Careienii trebuie să profite de această oportunitate, în condițiile în care în viitorul ciclu financiar european, în România vor fi alocate sume enorme pentru reabilitarea termică a blocurilor. Însă trebuie să fim pregătiți până atunci cu înființarea asociațiilor și cu întocmirea proiectelor, întrucât banii vor fi alocați după regula primul venit, primul servit. Nu trebuie decât să luăm exemplul celor patru blocuri turn din oraș, care au fost deja reabilitate termic printr-un proiect finanțat din fonduri europene.
Primar
Ing. Eugen Kovacs