Până în acest moment, în județul Satu Mare au fost vaccinate 32.250 persoane iar pe listele de așteptare pentru vaccinare se află 12.028 persoane, informează Prefectura Satu Mare.

vaccinare covid
În municipiul Satu Mare sunt active astăzi patru centre de vaccinare (Ambulatoriul de specialitate – Policlinica Veche, Școala Generala nr.14 ”Avram Iancu”, Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”, Cercul Militar Satu Mare) și sunt deschise pentru programări pe lista de așteptare două centre (Școala Gimnazială cl.I-VIII ”Bălcescu-Petofi” și Școala Gimnazială cl.I-VIII ”Lucian Blaga”). În restul județului sunt active patru centre (Carei – Grupul Scolar Industrial ”Iuliu Maniu”, Tășnad – Ambulatoriul de specialitate, Supur – Căminul Cultural, Negrești-Oaș – Ambulatoriul de specialitate) și sunt deschise pentru programări pe lista de așteptare două centre (Medieșu Aurit – Școala Generala cl.I-VIII, Sala de Sport, Turț – Camin Cultural Gherta Mare).
Pentru fluidizarea activității de programare a persoanelor din etapa a III-a de vaccinare și pentru creșterea accesibilității cetățenilor la platformă, una dintre problemele identificate este cea legată de dificultățile întâmpinate de o parte a populației, în special cea lipsită de posibilități sau competențe IT, de a se programa la vaccinare.
În acest sens, prefectul Altfatter Tamas a solicitat primăriilor din întreg județul sprijinirea membrilor comunității locale prin acces și îndrumare pentru finalizarea unei programări sau înscrierea pe o listă de așteptare în vederea vaccinării, la sediul primăriei.
În același timp, lansează un apel de sprijin către reprezentanții cultelor, ai lumii medicale, din domeniul educației, administrației dar și către alte persoane cu influență de a sprijini campania de vaccinare, alăturându-și numele și imaginea mesajelor pro-vaccinare.
Nu în ultimul rând prefectul își exprimă convingerea că mass-media sătmăreană se va alătura Instituției Prefectului și Guvernului României în acest efort comun prin preluarea și replicarea mesajelor pozitive pro-vaccinare pentru că, nu mai încape îndoială, vaccinarea este singura soluție la acest flagel.