Începând cu anul 1967, în fiecare an, în data de 2 aprilie, data nașterii marelui scriitor danez pentru copii, Hans Christian Andersen, se sărbătorește în întreaga lume Ziua Internațională a Cărții pentru Copii.

citit2

Cu acest prilej, Biblioteca Municipală Carei a organizat o serie de activități cultural-educative, menite să transmită copiilor plăcerea lecturii.
Astfel, de azi, 1 aprilie 2021, la sediul bibliotecii va fi organizată expoziția de carte pentru copii intitulată ,,Andersen, povestitorul”.
Preșcolarii grupei Mickey mouse & Minnie mouse, îndrumați de doamnele educatoare Salamon Spivac Denia și Knecht Dorottya de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.3, structura 2 Carei, au participat la activitatea online de citire cu voce tare. Povestea, citită de către doamna bibliotecara Corina Nuna , a fost “Degețica” de Hans Christian Andersen . Activitățile care au urmat lecturii au fost de tipul răspunde la o întrebare în care copiii au fost provocați să repovestească după imagini, de asemenea și-au folosit imaginația colorând personajele poveștii.
Tot cu această ocazie s-au postat în mediul online filmulețe care promovează importanța lecturii în copilărie, realizate cu personalități locale și cu membrii ai clubului de lectură a secției de copii a bibliotecii.