Vis împlinit cu ajutorul careienilor! Robert Vereș „Bobby” are acum un scaun electric nou

Careianul Robert Vereș ”Bobby”, un adevărat militant pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, suferă de o boală rară, din cauza căreia i se atrofiază mușchii și avea nevoie de un cărucior special care costă foarte mult. Cu ajutorul careienilor generoşi, visul lui Bobby de a avea un scaun electric nou s-a împlinit în acest weekend.

scaun robert veres

Reproducem integral postarea careianului Robert Vereș ”Bobby”:

Mai țineți minte că în urmă cu aproximativ un an și jumătate am scris despre faptul că mi s-a stricat scaunul electric și cât de mult mă împiedică acest lucru ca eu să fiu independent. Tot atunci v-am scris și despre faptul că mi-aș dori unul nou, deoarece am avut scaun electric second hand care dacă se stricau nu prea găseam pe nimeni cine să le repare. Astfel că, visul meu de a avea un scaun electric nou s-a împlinit în acest weekend. Îl vedeți mai jos, este un Meyra Optimus II Model 2.322 RS Edition – full electric. Un scaun electric nou costă foarte mult, acest model costă 10.600 EURO (51800 lei). Bani pe care eu nu îi am. Dar datorită vouă, oameni dragi, dar și a unor firme cu spirit civic, iată că am reușit să strâng acești bănuți, care pentru unii poate părea o sumă mică dar pentru mine este una de neimaginat.
Vă prezint și o mică recapitulare la cum s-a strâns această suma dorind să mulțumesc și tuturor persoanelor implicate.
La început sora mea a inițiat o strângere de fonduri pe facebook, unde s-a adunat aproximativ suma de 14.000 lei, din care eu am rămas efectiv cu suma de 10.400 restul mergând pe taxe datorate facebook-ului si taxe bancare. Pe această cale vreau să mulțumesc tuturor celor care au donat online, vă sunt recunoscător!
Pe parcurs s-au alăturat cauzei mele și Direcția de Cultură Carei reprezentat prin Bogdan Georgescu, care, menționând cauza mea în cadrul unor evenimente culturale adunând suma de 2200 lei.
Tot prin organizarea unui eveniment caritabil, și anume un bogracs la Buffalo, Janos Hanka împreună cu câțiva prieteni au strâns suma de 3300 lei.
Un gest superb a fost și din partea enoriașilor de la Biserica Greco Catolică Sf. Andrei din Carei, care reprezentat de părintele protopop Radu Filip, pe care-l admir foarte mult și îmi este ca și un al doilea tată, au ales să mă sprijine cu suma de 3600 lei.
Există și oameni generoși cu sufletul mare, care au înțeles importanța acestui scaun electric și m-au ajutat să îmi îndeplinesc visul meu, oameni pe care mă bucur să pot să îi numesc și prieteni, iar ei sunt Irina Vădan, care m-a sprijinit cu o parte din veniturile acumulate din vânzarea afinelor. La fel și Gigi și familia lui, care în afara faptului că au sprijinit financiar această campanie, a reușit și să îmi repare și scaunul electric vechi să pot să-l folosesc până o să îl am pe cel nou.
Merită menționați și d-ul Petre Mureșan, familia Chereștesiu, firma Gold T Farm.
Așa am reușit să strâng suma de 4700 euro.
Atunci a venit Adrian Bucureștean cu ideea campaniei „Împreună pentru Bobby” prin Marius Bucureștean, împreună cu alți ultramaratoniști, s-a oferit să parcurgă un ultramaraton de 104 km. Ei au strâns suma de 747 euro. Acestei campanii s-a alăturat și echipa de fotbal Victoria Carei care au donat suma de 475 euro. Campaniei respective s-au alăturat și firmele: ZKI SEMINȚE S.R.L., CBA NORD VEST S.R.L., AGROCRONOS S.R.L., MIL TRADE S.R.L., FLUID GROUP HAGEN S.R.L., AGRO PATAKI S.R.L., STEBO LOGISTIC S.R.L., STEIGER S.R.L., AGROTEX S.R.L., BEVERAGE DRINK S.R.L., SEVORA COMPANY S.R.L.,S.C. POLIPOL. Suma donată de aceste firme totalizând 4036 EURO (19700 lei). Tot în această campanie mulți oameni au ales să doneze pe contul personal, acolo suma strânsă fiind de 715 euro. Totalul sumei din cadrul acestei campanii fiind 5973 euro.
Eu vă mulțumesc încă odată ca m-ați ajutat să îmi îndeplinesc visul, și vreau să îndemn firmele care m-ai doresc să se implice să o facă, deoarece sumele care vor intra vor fi folosite de asociația Werdnig Hoffman pentru a organiza evenimente prin care sunt sprijiniți tinerii cu dizabilități și visele lor. După cum știți visul nostru este să avem propria noastră locație pentru tabără.
Dar această este o altă poveste frumoasă pe care poate împreună o vom scrie…
Cu mult respect, Robert Veres!