Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, poreclită şi Şoşoacă de Carei, promovează din greu mesaje privind nerespectarea măsurilor sanitare împotriva răspândirii COVID-19. Momentul ales este deosebit de prost, în condiţiile în care în spitalul din oraşul nostru se moare pe capete din cauza coronavirusului, iar Careiul este la un pas de carantina totală. Incidenţa cazurilor de COVID-19 a sărit în câteva zile de la 3,2 la 3,7.

opinie

Sâmbătă, 20 martie 2021, Daniel Ciuta a publicat pe blogul familial Buletin de Carei un articol elogios, intitulat “Proteste în toată țara faţă de măsurile restrictive impuse de pandemie”, despre cei care s-au adunat la proteste în diferite oraşe din ţară, în funte cu senatoarea Şoşoacă şi liderul AUR, George Simion, ignorând complet regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

bula3
Asăzi, pe pagina de Facebook a blogului familial Buletin de Carei a distribuit o poză în acelaşi ton, cu o găină, cu inscripţia “Şi pe voi? Vă închid seara şi vă dau drumul dimineaţa?!? “. O aluzie deloc străvezie la interdicţiile de părăsire nejustificată a locuinţelor după ora 22.00.

bula2
Peste câteva ora, i-a făcut reclamă şi contestatului medic orădean Flavia Groşan, cu a sa reţetă secretă de tratament a coronavirusului, inutilă de-a dreptul pentru cei care nu cred în existenţa COVID-19. Din toată audierea medicului de către Colegiul Medicilor Bihor, Şoşoacă de Carei a reţinut exact esenţa, după cum reiese şi din titlu: “Medicul Flavia Groșan a ieșit cu masca jos de la audierile Colegiului Medicilor Bihor”.

bula1
Astfel de poziţii sunt de-a dreptul sfidătoare şi lipsite de orice logică, în condiţiile în care în spitalul din oraşul nostru se moare pe capete din cauza coronavirusului, iar Careiul este la un pas de carantina totală, incidenţa cazurilor de COVID-19 sărind în câteva zile de la 3,2 la 3,7.
Daniela Ciuta, alias Şoşoacă de Carei, nu respectă nici ea măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Autointitulata jurnalistă, care faultează la greu gramatica limbii române, postează chiar ea poze în care apare în cadrul unor grupuri la diverse evenimente publice, fără să poarte masca de protecţie, lucru care este absolut obligatoriu.
Să sperăm că locuitorii din Carei vor da dovadă de responsabilitate şi nu vor răspunde acestor îndemnuri, mai mult sau mai puţin subtile, la nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii COVID-19. În cazul în care Şoşoacă de Carei îşi găseşte discipoli pe plan local viitorul nu sună deloc bine pentru comunitatea noastră, îndreptându-ne încet şi sigur spre mai multe îmbolnăviri şi decese, respectiv spre intrarea în carantină totală.
Szasz Lorand

Prezentăm câteva poze privind modul în care Şoşoacă de Carei sfidează obligativitatea de a purta masca de protecţie

ciuta daniela sosoaca

ciuta nebuna1

proasta ciuta fara masca (1)