Inspecție tehnică la fața locului pentru utilajele fermierilor din Căpleni

Inspectorii RAR Satu Mare au desfășurat în cursul zilei de joi o acțiune de verificare a utilajelor fermierilor din comuna Căpleni. Cu această ocazie, au fost inspectate 27 de tractoare.

insp1
Fermierii nu au trebuit deocamdată să plătească nimic. De comun acord cu reprezentanții Primăriei Căpleni, inspectorii RAR au stabilit să organizeze o acțiune similară în comună peste două-trei săptămâni, în cazul în care vor exista solicitări în acest sens din partea fermierilor.
”Acțiunea a fost necesară din cauza modificării legislației privind circulația tractoarelor. Până acum, administrația locală dădea numere galbene (locale) pe baza contractelor de vânzare-cumpărare, cu care se putea circula pe toate drumurile publice de pe raza comunei. În august 2020, Ministerul de Interne a decis că aceste numere galbene nu mai pot fi acordate fără certificate de înmatriculare. De asemenea, au devenit obligatorii asigurarea și inspecția tehnică pentru a se putea circula legal pe drumurile publice”, a declarat primarul comunei Căpleni, Megyeri Tamas.
”Prin această acțiune, am dorit să venim în sprijinul fermierilor din comună. Angajații RAR Satu Mare vor efectua inspecția în Căpelni, pentru a evita deplasarea tractoarelor. În mod normal, fermierii ar fi trebuit să-și ducă utilajele pe platforme până la sediul RAR din municipiul Satu Mare. Tractoarele care au primit numere galbene pot circula nestingherit pe raza comunei. După ce au intrat în legalitate, proprietarii lor nu mai riscă amenzi, care sunt foarte mari”, a adăugat primarul Megyeri.
Conducerea Primăriei Căpleni mulțumește inspectorilor RAR și reprezentantului Poliției din comună pentru colaborare și, nu în ultimul rând, fermierilor participanți. Ceilalți fermieri sunt rugați să își anunțe viceprimarului Csizmar Antal Tamas intenția de a participa la o nouă acțiune de acest gen.
Sursa foto: KAPLONY.blog