Primăria Carei pregătește noi proiecte pentru a atrage fonduri europene pentru modernizarea și dotarea Spitalului Municipal, extinderea și modernizarea Liceului Teoretic și a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, precum și pentru modernizarea porțiunii din Bulevardul 25 Octombrie, situată între intersecția cu strada Mioriței și ieșirea din oraș.

kovacs eugen
”Am avut ieri o întâlnire cu fostul ministru al Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, în prezent directorul Agenției de Dezvoltarea Regională Nord-Vest. Am discutat despre viitoarele proiecte pe care le va depune Primăria Carei. Unul dintre acestea va viza Spitalul Municipal. Clădirea este destul de veche, are nevoie de modernizare. Vrem să o reabilităm termic și să continuăm dotarea cu aparatură. De asemenea, este necesară și o reorganizare, impusă de noile reglementări în domeniul sanitar. Este vorba de un proiect de circa 10 milioane de euro, potrivit calculelor estimative, pe care vrem să îl depunem spre finanțare în 2022”, a declarat primarul Kovacs.
”În urma discuțiilor, am aflat că vom putea depune un proiect și pentru modernizarea porțiunii din Bulevardul 25 Octombrie, situată între intersecția cu strada Mioriței și ieșirea din oraș, care nu a putut fi inclusă în proiectul de mobilitate urbană. Inițial, am preconizat să accesăm un credit pentru aceste lucrări, dar acum o vom face din fonduri europene. Am mai discutat și despre instituțiile de învățământ. Domnul Boloș ne-a promis sprijin și pentru alte două proiecte pe care le vom depune, privind extinderea și modernizarea Liceului Teoretic și a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu”, a adăugat primarul Kovacs.
În cadrul întâlnirii s-a mai stabilit ca proiectele Primăriei Carei, aflate în implementare, privind bazinul de înot, biblioteca cu parcare subterană, reabilitarea grădiniței nr.3, a Școlii Gimnaziale nr.1, a creșei și locuințele sociale, să devină prioritare în perioada imediat următoare, astfel încât să fie finalizate până 2022-2023.