Începând de la miezul nopții, municipiul Carei intră în scenariul roșu, incidența cazurilor de COVID ajungând astăzi la 3,2 cazuri la mia de locuitori, au declarat surse oficiale pentru portalul Opinie de Carei. De asemenea, intră în scenariul roșu și municipiul Satu Mare, unde incidența a ajuns la 3,15.

carei11

Astfel, începând de mâine în Carei și Satu Mare sunt interzise activităților cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, precum și a activităților operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.
Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se poate desfășura exclusiv în exteriorul lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare socială.