Prefectul Altfatter Tamás a solicitat astăzi, 05.03.2021, o întrevedere cu dr. Macrina Mihai, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare pentru a analiza dinamica procesului de vaccinare anticovid-19, numărul de infectări și capacitatea de răspuns a sistemului sanitar județean, informează Prefectura Satu Mare.

vaccin covid
Urmare a solicitării exprese, județului Satu Mare i-au fost alocate suplimentar 2 linii de vaccinare, respectiv 120 de doze zilnic, care se adaugă cabinetelor existente începând cu data de 15 martie 2021.
Prefectul a reafirmat angajamentul de a ajunge în termen de maxim o lună de zile la o capacitate de peste 1000 de persoane vaccinate zilnic, măsură care să ducă într-un interval rezonabil, cumulat cu aplicarea corectă a măsurilor de protecție și respectarea unor restricții la lichidarea pandemiei de covid-19 și revenirea la normalitate.
Tot în cursul zilei de azi, a transmis o solicitare serviciilor publice deconcentrate din județ de a pregăti o informare privind principalele măsuri sau proceduri implementate care asigură accesul online la formulare, informații publice, servicii publice a persoanelor fizice sau juridice dar și continuitatea furnizării și accesibilitatea serviciului public atât în format clasic cât și în mediul digital. Solicitarea vine în contextul eforturilor Guvernului României de adaptare la noile realități ale crizei induse de pandemia de covid-19 și care la nivelul autorităților centrale au impulsionat procesul de digitalizare a administrației publice.