În cadrul ședinței ordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat execuția bugetelor locale de venituri și cheltuieli ale municipiului Carei și ale instituțiilor subordonate la 31 decembrie 2020.

_DSC0778

Managerul public Beko Tamas a prezentat pe scurt execuția bugetară a administrației locale careiene. ”Anul trecut, în ciuda faptului că a fost unul dificil din punct de vedere economic datorită pandemiei, am reușit să încheiem anul cu rezultate bune, peste așteptări”, a declarat Beko.
În timp ce în 2019, Primăria Carei a încheiat anul cu facturi restante de 2,3 milioane lei, în 2020 a închis anul cu facturi restante de 36.000 lei. În cadrul proiectelor finanțate din fonduri UE și guvernamentale, s-au absorbit 6,4 milioane euro în 2020. ”Din fiecare 100 de lei cheltuiți din bugetul local, 46 au fost pentru investiții”, a arătat managerul public Beko Tamas. Primăria Carei derulează în prezent 17 proiecte din fonduri europene și guvernamentale, unele aflate în execuție, air altele în proiectare.
”În bugetul local pe 2021 vrem să continuăm pe acest trend ascendat, să încheiem acest an cu restanțe minime și cu atragerea de fonduri europene și guvernamentale mai multe decât în 2020”, a adăugat Beko. Bugetul local pentru anul în curs va fi înaintat spre aprobare Consiliului Local Carei la sfârșitul lunii martie.