Viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer, i-a acuzat de populism de cei doi consilieri liberali Dan Bontea și Titel Timoc, care au înaintat o propunere de modificare a strategiei de parcări, solicitând reducerea a tarifelor.

_DSC0780
Cei doi consilieri liberali au propus reducerea tarifului anual la parcările de reședință de la 180 de lei la 130 de lei în cazul persoanelor fizice, de la 360 lei la 260 lei/an în cazul persoanelor juridice, respectiv reducerea tarifului la parcările din oraș de la 4 lei/oră la 3 lei/oră.

Viceprimarul Ludovic Keizer a catalogat propunerea ca fiind una populistă. Acesta a arătat că tariful de 180 de lei pe an înseamnă de fapt 15 lei/lună, respectiv 50 de bani pe zi. Viceprimarul Keizer le-a cerut consilierilor să se rămână la varianta inițială, aprobată într-o ședință anterioară.
Consilierul Dan Bontea a declarat că a propus noile tarife în urma unei comparații pe care a făcut-o cu tarifele practicate în alte orașe ale țării, cum ar fi Oradea, unde un asemenea abonament anual costă 130 de lei, și Clujul, unde acesta ar costa 50 lei/an.
Primarul Kovacs a declarat că este de acord cu viceprimarul Keizer în privința faptului că este o inițiativă populistă. Primarul a mai arătat că, prin intermediul acestei societăți, se dorește angajarea unor responsabili pentru înființarea de asociații de proprietari în oraș, ceea ce înseamnă o cheltuială în plus. ”În patru sau cinci ani, circa 80% din blocurile ar putea fi reabilitate termic din fonduri europene, cum s-a întâmplat și cu cele patru blocuri turn, însă pentru acest lucru sunt necesare asociațiile de proprietari”, a adăugat Eugen Kovacs.
Consilierul local Titel Timoc a declarat faptul că, la înaintarea propunerii de micșorare a tarifelor, a luat în calcul și faptul că veniturile careienilor sunt mai scăzute decât în alte orașe ale țării.
Viceprimarul Keizer a adăugat că niciun careian nu s-a plâns că tarifele propuse inițial ar fi prea mari, nici lui, dar nici celorlalți consilieri locali.
Proiectul de hotărâre a fost respins, întrunind doar patru voturi pentru, unul împotrivă din partea viceprimarului Keizer, ceilalți consilieri locali abținându-se.