Având în vedere agresiunile violente ale căror victime au fost copii înregistrate recent în Hunedoara și Suceava, deputatul sătmărean Adrian Cozma a depus proiect de hotărâre de modificare a Codului Penal cu privire la violentele împotriva copiilor, se arată într-un comunicat de presă al PNL Satu Mare, transmis portalului Opinie de Carei.

adrian cozma

Înainte de a fi avocat, înainte de a fi deputat, sunt tată. Violența față de minori a atins cote alarmante. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în ultimele zile la Hunedoara sau Suceava. Lucrurile nu mai pot rămâne așa!
Am depus o propunere legislativă care să descurajeze violența față de minori. E important ca orice formă de violență să fie aspru pedepsită pentru a ne proteja de violență și de orice formă de tentativă care poate produce vătămarea corporală și mintală a minorilor în primul rând și a cetățenilor în general.
Ultimele evenimente ne-au arătat că trebuie să acționăm rapid, fiindcă fiecare dintre noi, fiecare copil, poate fi următoarea victimă. Agresorii trebuie îndepărtați din viața socială.
Copiii trebuie protejați de persoanele violente.
Nu de puține ori, persoanele care utilizează forța și violența împotriva minorilor și nu numai, au primit pedepse mici, au reușit să revină în libertate foarte ușor și au produs noi violențe, unele extreme care au dus și la moartea unor oameni.
Avem de ales. Alegem viața și integritatea noastră sau riscăm mereu, aplicând o legislație care nu descurajează violența, ci chiar o încurajează.
Avem foarte multe exemple care ne obligă să luăm măsuri pentru protejarea cetățenilor mai ales a celor lipsiți de orice formă de apărare cum sunt copiii sau bătrânii.
Consecințele le știm și sunt tragice. Vătămări corporale grave, boli fizice pe termen îndelungat sau chiar pe viață, probleme privind dezvoltarea capacității cognitive, sindromul stresului post-traumatic, probleme de sănătate mintală, comportamentală, moarte.
Nu există niciun fel de motivare în a înlesni pedepsele unor infractori care utilizează violenţa și care produc nesiguranță pe străzi.
Nu în ultimul rând, toate aceste fapte reprobabile și comportamentul violent al unor indivizi care se manifestă foarte des, ne costă foarte mult din toate punctele de vedere.
Spre exemplu dacă violențele de o gravitate mai mare am propus pedeapsă cu detențiunea pe viață.
Am propus majorarea tuturor pedepselor care au ca victime minori.
Adrian Cozma