Preşedintele Johann Muller, care a decedat fulgerător azi la amiză, a fost unul dintre cei care au participat activ la fondarea şi funcţionarea filialei careiene a Forumului Democrat German (FDG). De asemenea, Johann Muller a jucat un rol important în viaţa civică şi politică din Carei, se arată într-un anunţ al FDG Carei, transmis portalului Opinie de Carei.

muller
„Johann Muller a fost prezent deja la înfiinţarea filialei din Carei a Forumului Democrat German din Carei. Încă de la începuturile regimului democratic, acesta a reprezentat cu onoare interesele şvabilor din Carei şi din împrejurimi. A făcut acest lucru în mod onest, fără interese ascunse, punând tot timpul în prim plan interesele comunităţii. A fost cel de-al treilea preşedinte al FDG, ocupând această funcţie timp de aproape trei decenii. De la primele alegeri libere, organizate după Reoluţie, şi până în momentul morţii sale neaşteptate a reprezentat FDG în Consiliul Local Carei”, a declarat consilierul local Vasile Tempfli, coleg în cadrul FDG Carei.
Johann Muller a avut un aport important în înfiinţarea grupelor de grădiniţă cu predarea în limba germană din Carei. Şi-a adus aportul la organizarea a numeroase evenimente culturale sub sigla FDG şi a luptat ca imobilele naţionalizate de regimul comunist să revină foştilor proprietari.
În timpul mandatului său de preşedinte a fost înfiinţat Centrul de Tineret German, care a găzduit ani la rând evenimentele culturale organizate de grupele de grădiniţă şi clasele cu predare în limba germană. Trecerea sa în nefiinţă constituie o pierdere importantă pentru comunitate germană şi şvabă din Carei, dar şi pentru viaţa întregii comunităţi careiene.
Înmormântarea a avea loc în satul natal Petreşti. Priveghiul va avea loc sâmbătă, 6 februarie 2021, începând cu ora 19.00, iar înmormântarea duminică, 7 februarie 2021, începând cu ora 14.00, la cimitirul romano-catolic din Petreşti.

Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!