Într-o ultimă încercare disperată de a-i dezinforma pe careieni, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic Iuliu Maniu din Carei, Elena Coşarcă, numită ilegal în funcţie, a apelat la prietena şi protectoarea sa Daniela Ciuta, jurnalista care pune virgula între subiect şi predicat, pentru a-i spăla imaginea compromisă. Până şi elevii râd de penibilul situaţiei.

colaj maniu cosarca ciuta
Portalul Opinie de Carei a arătat că, potrivit legislației în vigoare, pentru a ocupa o funcție de director sau de director adjunct, cadrul didactic în cauză trebuie să fie membru al Corpul Naţional de experţi în management educaţional. Este vorba de o condiție obligatorie. În cazul numirii directoarei adjuncte de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu, Elena Coșarcă, condiția de membru al acestui corp de experți nu este îndeplinită.
În încercarea de a-i dezinforma pe careieni, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta a publicat rezultatelor finale ale evaluării portofoliilor depuse la concursul de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional – SERIA A 17-A, unde apare şi profesoara Elena Coşarcă.
Problema că, în pofida faptului că a luat examenele, profesoara Elena Coşarcă va deveni membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional abia după ce va fi emis un ordin al ministrului Educaţiei în acest sens. Potrivit calendarului oficial, ordinul respectiv va fi emis abia în jurul datei de 29 ianuarie 2021.
Mai pe româneşte, Elena Coşarcă ar fi trebuit să îşi exprime intenţia de a ocupa postul de director adjunct doar dacă ştia că îndeplineşte condiţiile legale. De la dosarul său, depus înainte de 9 ianuarie 2021, lipseşte în mod sigur dovada că este membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional, din moment ce va dobândi această calitate doar spre sfârşitul lunii curente. Intenţia sa de a frauda legea este clară, din moment ce şi-a depus cererea deşi ştia că nu îndeplineşte condiţiile legale. Problema e că îi trage după ea şi pe alţii din Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare. După cum a scris şi autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cineva din inspectorat i-a preluat dosarul, deşi era incomplet, iar altcineva sau alţii i-au semnat ordinul de numire în funcţia de director adjunct deşi nu îndeplinea condiţiile cerute de lege. Sperăm că organele abilitate vor reuşi să dezlege acest şir penibil de ilegalităţi comise doar pentru ca o ciutistă să ia salariu mai mare, ocupând ilegal o funcţie de conducere într-o instituţie de învăţământ finanţată integral de Statul Român.
N.R. Portalul Opinie de Carei va sesiza organele abilitate ale Statului Român pentru a descâlci iţele acestei afaceri clare de corupţie. Le mulţumim directoarei adjuncte Elena Coşarcă şi autointitulatei jurnaliste Daniela Ciuta că, prin atacurile lor, au reuşit să ne determine să facem şi acest pas atât necesar într-o Românie fără penali în funcţii publice.