Noua guvernare a adus primele schimbări la conducerea unităţilor de învăţământ din Carei. Deocamdată, au fost schimbaţi directorii de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Coincidenţă sau nu, ambii sunt membri ai Partidului Social Democrat.

iuliu maniu
Directorului Liceului Tehnologic Iuliu Maniu, Adrian Micovschi, şi directoarei adjuncte Dorin Oprea le-a expirat mandatul în data de 7 ianuarie 2021. Ambii sunt membri ai PSD, fiind candidaţi ai acestui partid pentru Consiliul Local Carei la alegerile locale din septembrie 2020. Adrian Micovschi a ajuns consilier local.
În funcţia de director a fost numită Mihaela Nuna, iar în cea de director adjunct Elena Coşarcă. Potrivit unor surse sindicale din învăţământ, numirea directoarei adjuncte s-a făcut în condiţii foarte discutabile din punct de vedere al legalităţii. Scrisoarea de intenţie a profesoarei Elena Coşarcă ar fi apărut ulterior termenului de înscriere. De asemenea, noua directoare adjunctă nu ar fi îndeplinit cerinţele legale pentru a putea candida pentru postul de conducere, la momentul numirii nefăcând parte din corpul experţilor în management educaţional, spun sursele consultate de portalul Opinie de Carei. Elena Coşarcă va face parte din acest corp abia la sfârşitul lunii ianuarie, adică la aproape trei săptămâni de la numirea în funcţie. Sindicaliştii din învăţământ intenţionează să conteste numirea în contencios administrativ pe motiv că ar fi fost ilegală.
Deocamdată, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare nu a anunţat public schimbările făcute la conducerea instituţiilor de învăţământ din judeţ şi mai ales din Carei. De asemenea, nu au fost anunţate nici motivele schimbării celor doi directori de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu.
Potrivit aceloraşi surse, următorul director din Carei luat în vizor de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare este Nicolae Moldovan, de la Şcoala Gimnazială nr.1. În cazul lui, schimbarea a fost amânată pe motiv că mandatul îi va expira peste câteva luni. În trecut, Nicolae Moldovan a fost şi el consilier local careian din partea Partidului Social Democrat.