Decanul de vârstă al Spitalului Carei, după vaccinare: „Nu am avut nicio reacţie adversă”

La o săptămână după administrarea primei doze de vaccin, decanul de vârstă al Spitalului Carei, dr. Petkes Eva, a declarat că nu a avut nicio reacţie adversă, informează portalul Anziksz. Şeful Compartimentului ATI, dr. Petkes Eva, îi îndeamnă pe toţi careienii să se vaccineze, arătând că este singura modalitate de a scăpa de pandemia de COVID-19.

petkes eva vaccin

„Ca şi specialist, părerea mea este că vaccinarea este importantă şi necesară. În urma experienţei proprii, pot să spun că nu am avut nicio reacţie adversă şi nici vreo reacţie locală. Astfel, nu pot decât să vă îndemn să vă vaccinaţi şi dumneavoastră. Reacţiile adverse în urma administrării vaccinului sunt foarte scăzute din punct de vedere procentual, vaccinul nu reprezintă un risc pentru sănătate”, a declarat pentru portalul Anziksz şeful Compartimentului ATI al Spitalului Municipal Carei, dr. Petkes Eva.
„Sfatul meu, în calitate de medic, este simplu: toată lumea să se vaccineze. Vaccinul este accesibil tuturor, totul este o problemă de voinţă şi atitudine. Trebuie să înţelegem că, în cazul în care nu se vaccinează 60% din populaţie, nu ne putem aştepta la nicio schimbare. Noi suntem în măsură să ne stabilim propriul viitor, noi putem să facem astfel încât această pandemie să ia sfârşit”, a adăugat dr. Petkes Eva.
Campania de vaccinare împotriva COVID-19 la Spitalul Municipal Carei a demarat în data de 5 ianuarie 2021. Prima doză de vaccin a fost administrată decanului de vârstă al spitalului careian, dr. Petkes Eva, șeful Compartimentului ATI.