Începând de azi, persoanele fizice și juridice din Carei pot să-și achite impozitele și taxele locale, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei. Pentru achitarea integrală a dărilor locale până la data de 31 martie 2021 se acordă o bonificație de 10%.

primarie-taxe-locale

”Primăria Municipiului Carei aduce la cunoștința locuitorilor şi a societaţilor comerciale faptul că impozitele şi taxele datorate bugetului local Carei au fost indexate faţă de anul 2020 cu rata inflatiei de 3,8% conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice şi au ca prim termen de plată data de 31 martie, dată până la care se acordă și bonificația de 10% pentru plata integrală a impozitelor datorate pentru anul 2021.
Plata cu întârziere atrage calcularea de majorări, în procent de 2% pe lună sau fracţiune de lună.
Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua atât la ghişeul caseriei în numerar sau cu card bancar, cât şi online, începând cu AZI, data de 11.01.2021, accesând pagina noastră de internet http://www.municipiulcarei.ro, secțiunea plăţi online.
De asemenea, reamintim persoanelor fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențială că, o dată la 5 ani, trebuie să actualizeze valorile de impozitare a acestor imobile, actualizarea efectuîndu-se printr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. În cazul în care aceste valori nu vor fi actualizate, impozitul datorat pentru anul 2021 va fi de 2% față de 0,2%, în cazul în care vor fi actualizate.
Actualizarea valorilor de impozitare trebuie efectuată și de către persoanele juridice a caror imobile nu au fost actualizate în ultimii 3 ani anteriori anului de bază. Începând cu anul 2022, valorile de impozitare se vor actualiza și pentru persoanele juridice o dată la 5 ani, ca și în cazul persoanelor fizice.
Pentru întrebări suplimentare vă rugăm să vă adresați Serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Carei, singurul în măsură să vă informeze corect privind orice problemă legată de impozitele si taxele pe care le datorați bugetului local atât d-voastră cetățenii cât și societățile comerciale.
Serviciul nostru vă stă la dispoziție de luni până joi între orele 8 – 15,iar vineri între orele 8.00 – 13.00, respectiv la numerele de telefon 0261-865382 sau 0261-861694”, se arată în anunțul semnat de șeful Serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Carei, Maria Liliana Fogaș.