Cel puţin un poliţist şi cel puţin un procuror au efectuat, timp de trei luni, ditamai ancheta penală pentru a stabili că drapelul de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu din Carei a fost coborât cu un metru. Bineînţeles că totul a pornit de la o plângere penală depusă de autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat.

ciuta nebuna

Statul Român a trebuit să cheltuie câteva mii de lei cu ancheta demarată în urma plângerii depuse de autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, proprietara blogului familial Bulentin de Carei. În loc să se ocupe de infracţiuni şi infractori, cel puţin un poliţist şi cel puţin un procuror au lucrat timp de trei luni pentru a ajunge la concluzia că drapelul de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu din Carei a fost coborât cu un metru. Cazul a fost clasat, anchetatorii concluzionând că nu s-a sâvărşit niciuna dintre prestinsele infracţiuni reclamate de Daniela Ciuta, cum ar fi cea de distrugere.
Totul a început în septembrie 2020, când Daniela Ciuta a acuzat nişte copii că au vrut să dea jos drapelul de pe catarg, intenţionând probabil să-l distrugă. Întreaga campanie s-a soldat nu numai cu linşarea publică a copiilor, ci şi cu depunerea unei plângeri penale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a concluzionat că nu s-a săvârşit nicio infracţiune, după cum chiar Daniela Ciuta se laudă în „senzaţionalul” articol intitulat „Parchetul Carei confirmă. Drapelul de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu a fost coborât cu 1m”, publicat zilele trecute pe blogul Bulentin de Carei.
Nu este prima dată când Daniela Ciuta este trimisă la plimbare de către procurorii care, iniţial, i-au luat în serios plângerile. Şi nici ultima oară. Se pare că aceeaşi soartă o va avea şi plângerea depusă pentru distrugerea drapelului din centrul satului Ianculeşti. Oricât s-au străduit, poliţiştii şi procurorii n-au reuşit să tragă la răspundere soarele, ploaia şi vântul care au afectat starea drapelului. Păcat că se vor mai cheltui câteva mii de lei cu munca anchetatorilor.
E trist că se ajunge la astfel de situaţii aberante din cauza unei minţi înfierbântate, care vede peste tot doar infracţiuni împotriva românilor sau a simbolurilor româneşti. Unii careieni mai pot să se amuze de astfel de poveşti, dar pe majoritatea îi apucă deja plânsul când aud de noile isprăvi ale autointitulatei jurnaliste care stăpâneşte atât de bine limba română încât se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat.
Szasz Lorand