Peste 130 de poliţişti vor acţiona, în medie, în perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021 pentru ca sătmărenii să petrecută în linişte şi siguranţă trecerea în Noul An. În caz de nevoie, apelaţi la Serviciul 112 sau adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist.

POLITIA-rutiera

Pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, peste 130 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în teren. Poliţiştii vor desfăşura activităţi în domeniul al siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, menţinerii ordinii publice, prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, precum şi pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicit, în special a produselor alimentare specifice, şi utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice. Toate activităţile vor fi desfăşurate în contextul celor specifice măsurilor de prevenire a răspândirii şi combatere a infectării cu coronavirus.
“Deşi Revelionul este marcat de sentimentul de apropiere faţă de familie, prieteni, cunoscuţi și îndeamnă la întâlniri, petreceri şi aglomeraţie, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această afecţiune, care nu va lua pauză doar pentru a ne permite să petrecem sărbătorile în același fel ca în anii precedenţi. Ne dorim ca toţi cetăţenii să conştientizeze faptul că sănătatea şi viaţa sunt cele mai importante, iar scopul nostru comun, cetăţeni şi autorităţi, este limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS Cov-2”, informează IPJ Satu Mare.

RECOMANDĂRI !
Nu consumaţi băuturi alcoolice la volan. Consecinţele pot fi tragice!
Respectați regimul legal de viteză în toate condițiile impuse de lege!
Respectați indicațiile polițiților rutieri !
Manifestați o atenție deosebită în trafic și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum!
Purtați centura de siguranță pentru a nu vă pune viața în pericol!
Nu folosiți telefonul sau orice alt dispozitiv de acest gen în timp ce conduceți!
Când sesizaţi o persoană căzută pe trotuar sau pe carosabil sunaţi de urgenţă la 112. În acel moment puteţi salva viaţa unui om.
Pentru prevenirea răspândirii cu SARS Cov 2 vă recomandăm:
Păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.
Evitați locurile aglomerate, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur.
Scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, dar atunci când vor fi constate încălcări de la lege, nu vor fi tolerate aceste aspecte, astfel că polițiștii din Satu Mare vor aplica legea, în mod corespunzător, de la caz la caz.
În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.
Poliţiştii sunt şi vor fi în continuare prezenţi la datorie.