În cadrul ședinței ordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului Carei. Administratorul public Beko Tamas a arătat că, în acest an, Careiul a atras în acest an 6,3 milioane de euro prin proiecte din fonduri europene și guvernamentale.

consiliu3

Administratorul public Beko Tamas a arătat că bugetul local trebuia rectificat întrucât Guvernul a alocat 972.000 lei din cei 1,7 milioane lei necesari pentru achitarea drepturilor persoanelor cu handicap și a asistenților personali ai acestora. Primăria Carei a completat din bugetul local diferența, urând să o recupereze în cadrul unei eventuale rectificări viitoare din partea Guvernului României.
Managerul public Beko a mai arătat că, fiind vorba de un an excepțional, veniturile bugetului local careian vor fi realizate doar în proporție de 91%. S-au redus și cheltuielile, doar din reeșalonările obținute la cele trei credite bancare reușindu-se o economie de 1,5 milioane lei. În pofida faptului că 2020 a fost un an greu, Primăria Carei a reușit să atragă în acest an finațări din fonduri europene și guvernamentale în valoare totală de 6,3 milioane de euro, un adevărat record, a adăugat managerul public Beko Tamas.
”Sunt mulțumit de acest an bugetar. Vom reuși să încheiem anul aproape fără datorii. Comparativ, în ultimul deceniu au fost ani în care am înregistrat chiar și datorii de 8 milioane de lei la final de decembrie. Deși a fost pandemie, proiectele din fonduri europene și guvernamentale au mers bine”, a declarat primarul Eugen Kovacs. Până în 2023, prin intermediul proiectelor, Careiul va atrage fonduri în valoare totală de peste 30 milioane euro, a adăugat primarul Kovacs.