Autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, încearcă să devină portavocarea AUR la nivel local, importând un limbaj pentru care ar invidia-o inclusiv Vadim Tudor. Astfel, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) miroase tot mai mult a Ciuta pentru Unirea Românilor (CUR) la Carei.

cur

Cei care mai accesează din curiozitate blogul familial Bulentin de Carei, pot constata în ultima vreme o adevărată propagandă decanşată în favoarea AUR de către autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat. Pe lângă articolele dedicate AUR, au fost publicate şi alte articole dedicate maghiarilor, şvabilor, FDG-ului şi UDMR-ului, respectiv obişnuitele articole delirante despre pretinse discriminări. Astfel, încearcă să se identifice cu discursul naţionalist al reprezentanţilor AUR în viitorul Parlament.
Daniela Ciuta încearcă să devină portavocea AUR în Carei, dar chiar şi la nivelul judeţului Satu Mare. Profită de amiciţiile ei cu liderii naţionali ai partidului, dar şi de faptul că reprezentanţii careieni şi sătmăreni ai partidului nu au adoptat deocamdată un discurs naţionalist.
Până când AUR nu a intrat în Parlament, autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta alias „Virgula” nu s-a remarcat într-o propagandistă a acestui partid naţionalist. A profitat totuşi de legăturile cu liderii centrali, reuşind să-l impună pe soţul său Ilie Ciuta, ex-liberal şi ex-consilier local, ca şi reprezentant al AUR în Biroul Electoral de Circumscripţie Satu Mare la alegerile parlamentare, care a încasat câteva mii de lei pentru a sa activitate. Probabil că AUR Satu Mare nu a găsit printre membrii săi un reprezentant care să aibă vasta experienţă juridică a inginerului mecanic Ilie Ciuta.
De când AUR a intrat în Parlamentul României, Daniela Ciuta se simte pe cai mari. Atât de mari încât îşi permite să o atace inclusiv pe preşedinta AUR Carei, care a refuzat tot timpul să-i execute preţioasele indicaţii. Mai mult ca sigur că va tot umbla cu pâra pe la ciracii săi George Simion şi Dan Tănasă pentru a o da afară din partid. Nu este exclus ca Daniela Ciuta să îşi dorească această funcţie pentru sine. Dacă va ajunge preşedinta AUR Carei o rugăm să-l înscrie în partid şi pe soţul său, ex-liberalul Ilie Ciuta. Atunci, într-adevăr AUR va deveni CUR la Carei.
Szasz Lorand