În cadrul unui schimb scurt de replici pe Facebook, preşedinta AUR Carei, Aurelia Ancuţa Csiki, a acuzat-o pe autointitulata junalistă Daniela Ciuta, cea care pune virgula între subiect şi predicat, că îşi asumă munca altcuiva când vorbeşte despre rezultatele obţinute de AUR la nivel local. Replica de prost gust a Danielei Ciuta a sosit imediat, legându-se de numele maghiar dobândit de lidera AUR Carei în urma căsătoriei.

proasta de ciuta
Replica a venit la articolul intitulat pompos “Peste 40% din votanţii din Marna Nouă au ales AUR”, publicat de autointitulata jurnalistă Daniela Ciuta pe blogul familial Bulentin de Carei. De când s-a aflat că AUR a intrat în Parlament, Daniela Ciuta a început să-i bombardeze pe cititorii blogului său familial cu articole despre acest partid. De parcă ea ar fi avut vreun merit în acest demers.
Preşedintele AUR Carei, Aurelia Ancuţa Istoan, a postat un comentariu sugestiv: “Ce frumos să îţi asumi munca altcuiva. Cum puteţi garanta că datorită dvs s-a votat AUR? Oamenii nu sunt liberi?”.
Replica Danielei Ciuta a sosit imediat, în stilul său caracteristic. “Greu cu limba română… e numele dvs din cartea de identitate? sub acest nume aţi candidat la ALDE?”. Un comentariu de prost gust, prin care preşedinta AUR Carei, care pe Facebook îşi foloseşte numele de fată (Anca Istoan), este atacată pentru numele maghiar dobândit în urma căsătoriei (Csiki). De fapt, de la Daniela Ciuta nici nu ne-am fi putut aştepta la altceva.
Daniela Ciuta se erijează acum într-o susţinătoare înfocată a partidului AUR. Deşi nu este membră a filialei careiene şi nu s-a implicat deloc în campania electorală, se bazează pe relaţiile strânse pe care le are cu liderii naţionali ai noului partid parlamentar de extremă dreaptă, George Simion şi Dan Tănasă. Acestor relaţii apropiate se datorează şi numirea soţului său, ex-consilierul Ilie Ciuta, cel dat afară din PNL, ca şi reprezentat al AUR în Biroul Electoral Judeţean Satu Mare.