Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, primarul Careiului, Eugen Kovacs, arată că dezinteresul cetățenilor față de alegerile parlamentare se datorează neîncrederii lor în Parlament și în politicienii din înalta politică.

eugen kovacs
Reproducem postarea primarului Eugen Kovacs:
Încă o dată, le mulțumesc careienilor care au participat la scrutinul de ieri, votând la alegerile parlamentare. Doresc să le mulțumesc și celor care au muncit în secțiile de votare în acest condiții de pandemie și au acceptat să se expună pericolului de infectare cu coronavirus.
Din păcate, din patru în patru ani, constatăm tot mai slaba participare a careienilor la alegerile parlamentare (28,58% la scrutinul de ieri) față de cele locale. Fenomenul este valabil în toată țara. Acest fenomen are, din punctul meu de vedere, mai multe cauze. Principala cauză o constituie neîncrederea careienilor și în general a românilor în Parlament și în politicienii din înalta politică. Sfatul meu pentru viitorii deputați și senatori este să țină cont de acest aspect și să considere primarii și aleșii locali partenerii lor, în niciun caz subordonații lor, și să încerce să ajute mai mult comunitățile care i-au votat, să fie mai prezenți în rândul oamenilor. Abia atunci ne putem aștepta ca alegătorii să dovedească un interes real față de alegerile pentru Parlamentul României.