Peste 313.000 alegători sunt așteptați duminică la vot în județul Satu Mare

Astăzi s-a desfășurat videoconferința Comisiei tehnice centrale cu prefecții, subprefecții și membrii Comisiei tehnice județene pe tema coordonării activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 6 decembrie 2020, informează Prefectura Satu Mare.

vot prezidentiale
Măsurile prevăzute de Hotărârea nr. 745 din 3 septembrie 2020 pentru aprobarea calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 la nivelul județului Satu Mare au fost îndeplinite cu succes, iar în perioada următoare vor fi împărțite către birourile secțiilor de votare toate materialele necesare votării, precum și materialele de protecție sanitară cu ajutorul cărora alegătorii vor vota în siguranță.
De asemenea, conform atribuțiilor legale, Instituția Prefectului a verificat organizarea și dotarea corespunzătoare a tuturor celor 337 secții de votare existente la nivelul județului.
În județul Satu Mare au ajuns 344.792 buletine de vot necesare pentru alegerile pentru Senat și 344.792 buletine de vot pentru alegerile pentru Camera Deputaților, tipărite de Regia Autonomă ”Monitorul Oficial”.
La alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 06 decembrie 2020, în județul Satu Mare sunt așteptați la vot 313.447 de alegători înscriși pe listele permanente. Pentru aceste alegeri au fost distribuite 323.678 timbre autocolante și 1685 ștampile cu mențiunea ”VOTAT”.
Structurile aparținând Ministerului Afacerilor Interne își îndeplinesc atribuțiile legale privind paza secțiilor de votare, asigurarea ordinii și liniștii publice în zona secțiilor de votare, siguranța transportului buletinelor de vot.
Prefectul Radu Bud dă asigurări tuturor sătmărenilor că au fost luate toate măsurile sanitare de protecție astfel încât procesul de votare să se desfășoare în condiții de maximă siguranță pentru toate persoanele care își vor exercita duminică dreptul la vot, așa cum au fost asigurate la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020.