Interviu cu Radu Cristescu, candidat al PSD Satu Mare la Camera Deputaţilor

radu cristescu
Reporter: – De ce consideraţi că ar trebui locuitorii judeţului Satu Mare ar trebui să vă aleagă în funcţia de deputat?
Radu Cristescu: – Sunt de părere că locuitorii judeţului Satu Mare au înţeles că actuala guvernarea liberală a adus România pe marginea prăpastiei. Toată lumea vede cu proprii ochi că în ţară domneşte haosul, acest Guvern liberal incompetent fiind într-o permanentă campanie electorală. Ca alternativă, în calitate de viitor deputat, vreau să le ofer sătmărenilor siguranţa unui trai mai bun. Nu pot face acest lucru de unul singur, ci împreună cu colegii mei din PSD. Programul nostru prevede clar că în prima zi de guvernare vom scădea impozitele pe salariile mai mici de 6.000 lei, până la impozit zero pe salariul minim. Această măsură va avea un efect direct asupra oamenilor simpli, care vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunare, lucru care le va garanta acea siguranţă a unui trai mai bun. Nu vom uita nici de pensionarii care au trudit o viaţă întreagă, majorarea pensiilor fiind o altă prioritate de-a nostră. În calitate de social-democraţi, trebuie să ne preocupe greutăţile cu care se confruntă oamenii simpli, nu putem să îi abandonăm cum a făcut actuala guvernare.
Reporter: – Cum credeţi că ar trebui stimulată relansarea economiei?
Radu Cristescu: – Stimularea şi susţinerea mediului de afaceri constituie o altă prioritate. Reducere impozitelor şi eliminarea birocraţiei vor stimula investiţiile în economie. Avem nevoie mai mult ca oricând de relansare economică, căci fără ea intrăm în colaps. De asemenea, Statul Român trebuie să sprijine în mod real firmele româneşti aflate în dificultate din cauza pandemiei. Nu prin vorbe goale, cum a făcut Guvernul Orban, ci prin programe bine gândite şi uşor accesibile. Nu trebuie să permitem ca pandemia să împingă în faliment economia României. Îmi propun să găsesc inclusiv soluţii legislative pentru stimularea producătorilor autohtoni. Aceştia trebuie ajutaţi să îşi dezvolte producţia, dar trebuie ajutaţi şi prin asigurarea unor pieţe de desfacere. Guvernul Orban i-a adus pe culmile disperării prin dorinţa absurdă de a închide pieţele, privându-i pe români de produse autohtone accesibile şi sănătoase. Trebuie să îi sprijinim şi pe cei din HORECA, care au înregistrat pierderi enorme datorită măsurilor pompieristice adoptat de actuala guvernare liberală. Toate acestea se pot realiza şi prin măsuri guvernamentale, dar şi prin măsuri legislative.
Reporter: – Ce alte măsuri credeţi că s-ar mai impune?
Radu Cristescu: – În primul rând, trebuie să ne concentrăm asupra sitemului sanitar. Prin eliminarea clientelismului, a achiziţiilor publice măsluite, a lipsei de profesionalism şi prin investiţii susţinute, românii trebuie să aibă acces în mod echitabil la sistemul sanitar. Nu trebuie să mai ajungem în situaţii precum cea de acum, când bolnavii sunt ţinuţi şi lăsaţi să moară pe holurile spitalelor pentru că nu mai sunt locuri în saloane. De asemenea, trebuiesc redeschise urgent şcolile, căci studiile au demonstrat că influenţează prea puţin sau aproape deloc răspândirea coronavirusului. Cu actualul sistem de predare online, riscăm să nenorocim generaţii întregi de copii, privându-i de educaţia care este garantată de Constituţie. Cu astfel de generaţii de analfabeţi, viitorul României va fi tot mai sumbru. De altfel, dacă PNL rămâne la guvernare viitorul întregii ţări va fi mult mai sumbru. Iar asta ar trebui să-i pună pe gânduri nu numai pe locuitorii judeţului Satu Mare, ci pe ai întregii noastre ţări. Guvernul Orban a eșuat lamentabil atât în criza COVID-19 cât și în economie. Au eșuat ca nicio altă țară din Europa! Spitale sufocate, şcoli închise, piețe închise, industria HORECA închisă, firme românești puse la pământ, şomaj în creştere, acestea sunt rezultatele Guvernului Orban. De asta Orban nu mai poate rămâne la putere și după 6 decembrie! De asta trebuie să ieșim la vot și să punem un Guvern PSD capabil să gestioneze eficient această criză sanitară. Un guvern care să aibă un plan concret aplicabil din prima zi. Iar PSD are soluțiile și specialiștii capabili să pună capăt crizei sanitare. Pe 6 decembrie, prin votul lor, românii pot opri Guvernul Orban!