Proiect european de două milioane lei pentru modernizarea creșei din Carei

În cadrul ședinței extraordinare de vineri, consilierii local careieni au aprobat proiectul ”Modernizare Creșa de copii în municipiul Carei”. Proiectul, în valoare de aproape două milioane de lei, va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

cresa carei
În cazul corpului 1 de clădire existent, proiectul prevede recompartimentarea interioară a construcției existente cu pereți noi, schimbarea învelitorii construcției existente, reabilitarea termică a construcției existente, reabilitarea finisajelor interioare și refacerea instalațiilor interioare. Din punct de vedere funcțional, corpul 1 va fi amenajat în interior pentru a permite funcționarea a două grupe, capacitate pentru 30 de copii.
În cazul corpului 2 de clădire, proiectul prevede recompartimentarea interioară a construcției existente cu pereți noi, reabilitarea finisajelor interioare și refacerea instalațiilor interioare. Clădirea va asigura o capacitate pentru 15 copii, cu spații dimensionate și amenajate conform normelor în vigoare, respectând prescripțiile privind suprafețele, necesarul de aer, orientare și iluminatul natural. Unitatea va fi dotată cu mobilier adecvat și echipamente necesare pentru funcționarea acesteia.
Prin proiect se va amenaja și curtea comună a clădirii cu un teren de joacă cu piese exterioare de joacă, adecvat copiilor sub trei ani. Suprafața terenului va fi acoperită cu plăci cauciucate pentru evitarea accidentării.
Valoarea totală a proiectului este de 1.947.910 lei. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.